Το λογισμικό Geomiso αλλάζει τα δεδομένα στο πεδίο της υπολογιστικής μηχανικής και του βιομηχανικού σχεδιασμού.

​Τα χρώματα της εταιρικής ταυτότητας του Geomiso είναι το κόκκινο, το μαύρο και το άσπρο. Οι κόκκινοι κύκλοι συμβολίζουν το μυστικό της επιτυχίας του Geomiso με το κόκκινο χρώμα να δηλώνει το πάθος της ομάδας για έρευνα. Το μαύρο συμβολίζει τη βιομηχανία CAD (Computer-Aided Design) και την ελληνική κοινωνικοοικονομική κρίση εντός της οποίας δημιουργήθηκε η start-up, ενώ το άσπρο τη βιομηχανία CAE (Computer-Aided Engineering) και την επίτευξη των στόχων της ομάδας.

... και ἐγένετο Geomiso

Το απόγευμα της Πέμπτης, 15 Ιουλίου 2010, ο Παναγιώτης Καρακίτσιος, έπειτα από πολύωρη σύσκεψη με τον καθηγητή του Παπαδρακάκη Μανόλη και έχοντας μελετήσει διεξοδικά τη διεθνή βιβλιογραφία, συνειδητοποίησε το κενό στην παγκόσμια αγορά για ένα λογισμικό με διττή φύση σχεδιασμού και ανάλυσης μηχανικού, το οποίο θα μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο ως σχεδιαστικό πρόγραμμα όσο και ως λογισμικό μηχανικού. Έπειτα από έξι χρόνια έρευνας υψηλής προστιθέμενης αξίας, η start-up δημιούργησε το Geomiso, το πρώτο παγκοσμίως «δύο σε ένα» λογισμικό σχεδιασμού και ισογεωμετρικής ανάλυσης, το οποίο δίνει λύση σε ένα μείζον βιομηχανικό πρόβλημα (άλυτο από τη δεκαετία του 1960), δηλαδή γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των διεθνών αγορών CAD και CAE. Το Geomiso αξιοποιεί τη σύγχρονη «breakthrough» τεχνολογία της ισογεωμετρικής ανάλυσης. Η νέα ισογεωμετρική μέθοδος συνιστά την ισχυρή γενίκευση της κλασικής μεθόδου των πεπερασμένων στοιχείων. Η μέθοδος των πεπερασμένων στοιχείων θεμελιώθηκε από τον κορυφαίο Έλληνα ακαδημαϊκό Ιωάννη Αργύρη τη δεκαετία του 1960.

 Η απάντηση στο Greek brain drain ... ὀνόματι Geomiso (Διακρίσεις) 

Πρώτος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας και
Νεανικής Επιχειρηματικότητας "ideatree" 2014

 Διαγωνισμός: Πρώτος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Νεανικής
                          Επιχειρηματικότητας "ideatree" 2014
 Φορέας:           Ίδρυμα Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης
 Έναρξη:           Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014
 Λήξη:                Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014
 Φάσεις:            3 (πρώτο στάδιο αξιολόγησης, δεύτερο στάδιο αξιολόγησης, τρίτο στάδιο παρουσίασης)
 Συμμετοχή:      194 προτάσεις
 Κατάταξη:        πρώτο βραβείο


Η Geomiso απέσπασε το πρώτο βραβείο (μεταξύ 194 συμμετοχών) στον Πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας "ideatree" 2014 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης την Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014. Πρόκειται για την πρώτη πανελλαδική διάκριση της Geomiso και ίσως την πιο καθοριστική, καθώς άλλαξε ριζικά τη φιλοσοφία της ομάδας και έκανε το λογισμικό ευρέως γνωστό στην Ελλάδα. Με το ideatree ξεκίνησε το υπέροχο ταξίδι της επιχειρηματικότητας  για την ερευνητική τότε ομάδα. Ήταν μόνο η αρχή για πληθώρα μελλοντικών εξελίξεων, τις οποίες ούτε καν είχαν ονειρευτεί οι ερευνητές της Geomiso.​
Η ομάδα ενημερώθηκε για τον διαγωνισμό ένα μεσημέρι του Μαρτίου (2014) μέσω του διαδικτυακού τόπου της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (www.civil.ntua.gr) και αποφάσισε αμέσως να δηλώσει συμμετοχή, καθώς διέθετε καινοτομία και προϊόν τετραετούς εφαρμοσμένης έρευνας, το οποίο δεν είναι άλλο από το πρώτο διεθνώς λογισμικό με διττή φύση σχεδιασμού (CAD, Computer-Aided Design) και ανάλυσης μηχανικού (CAE, Computer-Aided Engineering), το Geomiso. 
​Η Geomiso προκρίθηκε στη δεύτερη φάση. Τα σχόλια των κριτών ήταν ιδιαίτερα θετικά, ειδικά όσον αφορά στο βιογραφικό των ερευνητών και στο ίδιο το λογισμικό. Λαμβάνοντας υπόψιν τις παρατηρήσεις αυτές, οι προκριθέντες έπρεπε να υποβάλουν ξανά τη βελτιωμένη τους πρόταση. Η Geomiso κατόρθωσε να προκριθεί και στην τρίτη και τελευταία φάση, δηλαδή στον τελικό, όπου τα 15 επικρατέστερα projects "κονταροχτυπήθηκαν" για την πρωτιά.
Τόσο ο τελικός (παρουσίαση και προφορική αξιολόγηση των 15 φιναλίστ) όσο και η τελετή βράβευσης (ανάδειξη των νικητών) πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα (Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014) στον Κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, ο οποίος είχε εγκαινιαστεί πρόσφατα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. 
Η τρίτη φάση του διαγωνισμού διήρκησε άνω των πέντε ωρών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι 15 φιναλίστ παρουσίασαν το project ενώπιον της εξαμελούς κριτικής επιτροπής και του κοινού. Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, η επιτροπή συνεδρίασε επί μία ώρα προκειμένου να αναδείξει τους τελικούς νικητές. Στην επιτροπή αξιολόγησης συμμετείχαν ο Γρηγόρης Γιοβανόφ (Καθηγητής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Athens Information Technology ΑΙΤ), ο Γιάννης Γεραγωτέλλης (Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος KiNNO Consultants LTD), ο Αντώνης Λιβιεράτος (Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας στη Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου), ο Νίκος Μπακάλης (Executive Director at AREMA Energy & Environmental Solutions), η Μαρία Βλάχου (Διευθύντρια Πωλήσεων & Marketing Fereikos – Helix) και ο Αλέξανδρος Φουρλής (Διευθύνων Σύμβουλος Kariera.gr).​​


​​Την τελετή συντόνισε ο Νίκος Βερβερίδης, συνιδρυτής των elculture.gr και Aephoria.net. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Φίλιππος Λέντζας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Παναγιώτης Μανούρης, ο Ολλανδός πρέσβης στην Ελλάδα Jan Versteeg και ο Αντώνης Καϊλής, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.
Νικήτρια (πρώτο βραβείο) αναδείχθηκε η Geomiso, στην οποία απονεμήθηκε χρηματικό έπαθλο αξίας 5.000 Ευρώ και δωρεάν στέγαση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από τον συνεργατικό χώρο Orange Grove (πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ολλανδίας στην Ελλάδα) διάρκειας έξι μηνών.
Τελετή Βράβευσης "ideatree" 2014
στο INNOVATHENS την Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014.
Οι νικητές του Πρώτου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας "ideatree" του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Geomiso, Panelsensor και mana Greek baby food, μιλούν για τα οφέλη που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, την εξέλιξή τους και την αξιοποίηση των χρηματικών επάθλων. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Orange Grove.
Πηγές
1. ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Ιούνιος 27, 2014.
2. FORTUNEgreece.com, Ιούνιος 27, 2014.
3. ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, Ιούλιος 1, 2014.
4. ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Ιούλιος 11, 2014.
5. ΕΘΝΟΣ, Ιούλιος 19, 2014.

Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας

 Διαγωνισμός: Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας
 Φορέας:           Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών
 Έναρξη:           Νοέμβριος 2014
 Λήξη:                Δεκέμβριος 2015
 Φάσεις:            2 (πρώτο στάδιο αξιολόγησης, δεύτερο στάδιο παρουσίασης)
 Συμμετοχή:      149 προτάσεις
 Κατάταξη:        υψηλότερη βαθμολογία
Τον Νοέμβριο του 2014 η Geomiso παρουσίασε το project στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ένα έργο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών) στο πλαίσιο της δεύτερης και τελικής φάσης στον έκτο όροφο του Εμπορικoύ και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, όπου αξιολογήθηκε ως το καλύτερο project (υψηλότερος βαθμός) και ήταν μία από τις 42 start-ups (μεταξύ 149) που έγιναν δεκτές για incubation στη ΘΕΑ.
Η Geomiso έγινε δεκτή από την επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης ΘΕΑ ΕΒΕΑ και ήταν η πρώτη ομάδα που εισήλθε στα γραφεία της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας στην Κυψέλη, όπου και διέμεινε για 18 μήνες.  Το Geomiso παρέλαβε έπαινο και τιμητική διάκριση για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του incubation στην τελετή λήξης του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 στον έκτο όροφο του Εμπορικoύ και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).
Υποδοχή της Geomiso στα γραφεία
 της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας την Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014.
H Geomiso ήταν η πρώτη ομάδα, η οποία εισήλθε στα υπερσύγχρονα γραφεία της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών την Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014. Ένα χρόνο μετά (Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2015), η Geomiso ολοκλήρωσε με επιτυχία το incubation.
Παρουσίαση του Geomiso
στο νεοκλασικό κτίριο της ΘΕΑ την Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014.
Ο Παναγιώτης Καρακίτσιος παρουσίασε το Geomiso στην εκδήλωση - παρουσίαση των επιχειρηματικών ομάδων της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014στο νεοκλασικό κτίριο της ΘΕΑ στην οδό Κεφαλληνίας 45. Η Geomiso αξιολογήθηκε ως το καλύτερο project (μεταξύ 142) από την επιστημονική επιτροπή της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Ο Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών Ανθρωπίνων Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ, Χάρης Λαμπρόπουλος συνέβαλε στο να αξιοποιηθεί το ερευνητικό τους επίτευγμα επιχειρηματικά.
Συμμετοχή της Geomiso στο διαγωνισμό pitching
της πρωτοβουλίας "Η Αθήνα επιχειρεί" την Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015.
Η Geomiso αναδείχθηκε δεύτερη στον διαγωνισμό pitching της πρωτοβουλίας "Η Αθήνα επιχειρεί", η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 8ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας από τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας την Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015.
Πρώτη γνωριμία με τη Geomiso, μία start-up 
φιλοξενούμενη στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας. 
Την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στον έκτο όροφο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) η τελετή λήξης του προγράμματος "Δημιουργία Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας", όπου το Geomiso παρέλαβε έπαινο και τιμητική διάκριση για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του incubation από τον Πρόεδρο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνο Μίχαλο.
Πηγές
1. theathensincube.gr

Angelopoulos CGIU Fellowship 2015

 Διαγωνισμός: 3rd Angelopoulos CGIU Fellowship 2015
 Φορέας:           Ίδρυμα Πρέσβειρας Γιάννας Αγγελοπούλου, Ίδρυμα Κλίντον
 Έναρξη:           15 Δεκεμβρίου 2014
 Φάσεις:            2 (πρώτο στάδιο αξιολόγησης, δεύτερο στάδιο παρουσίασης)
 Συμμετοχή:      227 προτάσεις
 Κατάταξη:        μία εκ των δώδεκα προτάσεων που επιλέχθηκαν
Το Geomiso είναι ένα εκ των δώδεκα projects (μεταξύ 227 συμμετοχών) που επελέγησαν από το 3ο Angelopoulos CGIU Fellowship 2015, την κοινή πρωτοβουλία του Ιδρύματος της Πρέσβειρας Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη και του Ιδρύματος Clinton. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις της Geomiso, καθώς πέραν της οικονομικής ενίσχυσης, η ομάδα δικτυώθηκε σε διεθνές επίπεδο και στηρίχθηκε με mentoring από την τ. Associate Dean του Kennedy School of Government στο Ηarvard, Ms. Holly Sargent. 
Οι δύο ερευνητές της Geomiso, Δημήτριος Τσαπέτης και Γεώργιος Καραΐσκος συμμετείχαν στην αποστολή της Πρέσβειρας Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, στο όγδοο ετήσιο συνέδριο του Clinton Global Initiative University. Οι δύο ερευνητές αναχώρησαν το πρωί της Πέμπτης, 19 Μαρτίου 2015 από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Bενιζέλος με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Μαϊάμι, Φλόριντα).
Το όγδοο ετήσιο συνέδριο​ του Clinton Global Initiative University αποτελεί μία διαδικασία ζύμωσης και αλληλεπίδρασης ανάμεσα σε φοιτητές και νέους από όλο τον κόσμο, καθώς και ηγέτες και προσωπικότητες από όλη την υφήλιο, με σκοπό την αντιμετώπιση των προκλήσεων που τίθενται σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Geomiso από τη συμμετοχή της στην κοινή πρωτοβουλία του Angelopoulos CGIU Fellowhip εμβάθυνε τις γνώσεις της, εξελίχθηκε και έγινε γνωστή  στο διεθνές γίγνεσθαι.
Η Geomiso είχε δικό της πάνελ, όπου ενημέρωνε τους υπόλοιπους συμμετέχοντες του συνεδρίου: επιστήμονες,  επιχειρηματίες, πολιτικούς και celebrities από όλο τον κόσμο.
Η Geomiso στο πλαίσιο του συνεδρίου συνάντησε τον Bill και την Hillary Clinton, παρουσίασε το καινοτόμο λογισμικό, πήρε feedback και ήρθε σε αλληλεπίδραση με άλλες start-ups από κάθε γωνιά του πλανήτη, με κάποιες από τις οποίες έχει διατηρήσει επικοινωνία.​

 H Geomiso συνάντησε τον Bill και την Chelsea Clinton.

Με τη λήξη του όγδοου συνεδρίου στο Clinton Global Initiative University ο Πρόεδρος Bill Clinton, η Chelsea Clinton και τα 12 projects της ελληνικής αποστολής προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε προάστιο του Μαϊάμι συμμετέχοντας σε δενδροφύτευση και σε διαμόρφωση υφιστάμενων εγκαταστάσεων.
H στήριξη από την πρωτοβουλία της Πρέσβειρας Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Clinton αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις και συνεχίζεται με το Angelopoulos Fellowship Continuation Grant 2016 (μεταξύ 108 συμμετοχών).
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Καρακίτσιος ξεκίνησε τη φοίτησή του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 2004 τη χρονιά των "Ολυμπιακών Αγώνων - Αθήνα 2004", όπου η Πρέσβειρα Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη διετέλεσε Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και μία ακριβώς δεκαετία μετά το Geomiso επελέγη από την πρωτοβουλία της, το Angelopoulos CGIU Fellowship.
Η Πρέσβειρα Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη στην Ετήσια Σύνοδο του Clinton Global Initiative, η οποία έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016, ανακοίνωσε τη δέσμευσή της να δημιουργήσει το “Angelopoulos 100” - μια σημαντική επέκταση του προγράμματος υποτροφιών της (Angelopoulos Fellowship Programme). 
Πηγές
1. ΤΟ ΒΗΜΑ, Δεκέμβριος 16, 2014.
2. kathimerini.gr, Δεκέμβριος 16, 2014.
3. civil.ntua.gr, Μάρτιος 12, 2015.
4. Ελευθερία, Απρίλιος 19, 2015.
5. ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.gr, Ιανουάριος 20, 2016.
6. ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.gr, Σεπτέμβριος 20, 2016.
7. naftemporiki.gr, Σεπτέμβριος 20, 2016.
8. iefimerida.gr, Σεπτέμβριος 20, 2016.
9. kathimerini.gr, Οκτώβριος 31, 2016.

Πέμπτος Πανελλήνιος Διαγωνισμός
Καινοτομίας & Τεχνολογίας "i-bank" 2015

 Διαγωνισμός: Πέμπτος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας
                          "i-bank" 2015
 Φορέας:           Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας
 Έναρξη:           15 Δεκεμβρίου 2014
 Λήξη:                21 Μαΐου 2015
 Φάσεις:            3 (πρώτο στάδιο αξιολόγησης, δεύτερο στάδιο αξιολόγησης, τρίτο στάδιο παρουσίασης)
 Συμμετοχή:      422 προτάσεις
 Κατάταξη:        πέμπτο βραβείο
 Παρουσίαση της Geomiso, μίας εκ των φιναλίστ του διαγωνισμού i-bank 2015,
στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Αθήνα.
O Παναγιώτης Kαρακίτσιος στο πλαίσιο του πέμπτου διαγωνισμού "i-bank" Καινοτομία και Τεχνολογία 2015  αναλύει τι είναι το Geomiso, ποια είναι η καινοτομία του και ποιος ο λόγος που ώθησε την ομάδα να λάβει μέρος στον διαγωνισμό.
Η Geomiso παρουσίασε το project ενώπιον επιτροπής που αποτελούνταν από Καθηγητές, Πρυτάνεις Πανεπιστημίων και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο της τρίτης φάσης (προφορική αξιολόγηση) του διαγωνισμού στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας (πλατεία Κοτζιά, Αιόλου 93) την Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 (12:00).
Η Geomiso απέσπασε το 5ο βραβείο μεταξύ 322 προτάσεων. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Μεγάρου Μελά την Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015 (17:00). Στην τελετή απηύθυναν λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Κώστας Φωτάκης, η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κα Λούκα Κατσέλη  και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.
Πηγές
1. www.nbg.gr, 2015.
2. Newsit, Μάιος 21, 2015.
​3. ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.gr, Νοέμβριος 9, 2015.
4. ΒΗΜΑgazino
5. Real news
6. ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. gr, Δεκέμβριος 30, 2015.
Τρίτος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας
"Η Ελλάδα Καινοτομεί" 2015
 Διαγωνισμός: Τρίτος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας "Η Ελλάδα Καινοτομεί" 2015
 Φορέας:           Eurobank, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών
 Έναρξη:           Σεπτέμβριος 2014
 Λήξη:                Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016
 Φάσεις:            2 (πρώτο στάδιο αξιολόγησης, δεύτερο στάδιο παρουσίασης)
 Συμμετοχή:      188 προτάσεις
 Κατάταξη:        τιμητική διάκριση, φιναλίστ (μεταξύ των 10 καλύτερων projects στην κατηγορία της 
                          εφαρμοσμένης έρευνας)
​​Η Geomiso απέσπασε τιμητική διάκριση μεταξύ 188 συμμετοχών στον Τρίτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας "Η Ελλάδα Καινοτομεί", μια κοινή πρωτοβουλία της Eurobank και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση καθώς η Geomiso τιμήθηκε για την ερευνητική της δραστηριότητα.
​​Στο πλαίσιο της Β’ φάσης του «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» οργανώθηκαν εκδηλώσεις και roadshows (εγκαίνια έκθεσης συμμετοχών) στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο της Κρήτης, τα οποία απευθύνονταν τόσο στην ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα της εκάστοτε πόλης όσο και στο ευρύ κοινό και τα ΜΜΕ, με στόχο την πολύπλευρη προβολή των φιναλίστ.
Η Geomiso παρευρέθη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ την Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, όπου παρουσίασε το λογισμικό στην επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το πρώτο roadshow, στο οποίο ο Αθανάσιος Λεοντάρης έδωσε συνέντευξη σε δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ και των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Το δεύτερο και τελευταίο roadshow έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στο πλαίσιο του οποίου ο Παναγιώτης Καρακίτσιος, ο Αθανάσιος Λεοντάρης και ο Γιώργος Καραΐσκος μίλησαν σχετικά με το project τους σε φορείς του Ηρακλείου της Κρήτης. 
​Η Geomiso στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
στο Ηράκλειο Κρήτης την Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015.
Η προφορική αξιολόγηση του Geomiso στο πλαίσιο του Τρίτου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας "Η Ελλάδα Καινοτομεί" πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ιφιγένεια ΙΙ του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος») την Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015​​. Η διαδικασία μαγνητοσκοπήθηκε, ενώ υπήρχε δυνατότητα παρακολούθησης μέσω live stream.
Προφορική αξιολόγηση του Geomiso στο πλαίσιο του "Η Ελλάδα Καινοτομεί"
στο Ίδρυμα Μέιζονος Ελληνισμού την Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015.
Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Αντιγόνη" του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016. Το Geomiso απέσπασε τιμητική διάκριση ως ένα από τα δέκα καλύτερα projects στην κατηγορία εφαρμοσμένη έρευνα. Στην τελετή παρέστησαν προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό κύκλο.
Τελετή βράβευσης 3ου διαγωνισμού "Η Ελλάδα Καινοτομεί"
στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016.
Πηγές
1. www.kainotomeis.gr, 2015.
2. skai.gr, Ιανουάριος 14, 2016.
3. Η Καθημερινή, Ιούνιος 23, 2016.
4.
Λεύκωμα

​​Επαγγελματική Φωτογράφιση

​​Εκδηλώσεις

The ECCOMAS Αdvanced School on Isogeometric Analysis
Fundamentals and Applications
Η Geomiso συμμετείχε στο Advanced School on Isogeometric Analysis, το οποίο έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης υπό την αιγίδα της ECCOMAS (European Community on Computational Methods in Applied Sciences) στις 7-9 Σεπτεμβρίου 2012, λίγες ημέρες πριν το 6th European Congress on Computational Methods in Applied Sciences and Engineering.
Πηγές
​​1.  eccomas_diptic 
2. eccomas.org
Η Geomiso συμμετείχε στο 3rd South-East European Conference on Computational Mechanics, όπου παρουσίασε μέρος των ερευνητικών αποτελεσμάτων την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013.
Η Geomiso στο 3rd South-East European
Conference on Computational Mechanics την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013.  
Πηγές
1. compdyn.org
2. certh.gr
"Disrupt, Startup, ScaleUP"
Οι νικητές του Πρώτου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας "ideatree" έδωσαν συνέντευξη στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Disrupt, Startup, ScaleUP», η οποία διοργανώθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον  Νοέμβριο του 2014 Ο Παναγιώτης Καρακίτσιος, Geomiso Founder & CEO, μίλησε για τα οφέλη του διαγωνισμού και για τις ευκαιρίες της σύγχρονης Ελλάδας.
Συνέντευξη των νικητών του "ideatree" στο πλαίσιο της εκδήλωσης
«Disrupt, Startup, ScaleUP» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 23-24 Νοεμβρίου 2014.
Πηγές
1. iefimerida.gr, Νοέμβριος 12, 2014.
2. inedivim.gr, Νοέμβριος 18, 2014.

Βραδιά του Ερευνητή

Η Geomiso συμμετείχε στην εκδήλωση για τη Βραδιά του Ερευνητή, η οποία διοργανώθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 στο κτίριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2010 "2014-2015 Researchers' Night: The Greek events". Η Ελένη Μιχαήλ και ο Δημήτριος Κάρρας παρουσίασαν την ερευνητική δραστηριότητα της ομάδας σε ευρύ κοινό μαθητών, εκπαιδευτικών, φοιτητών, ερευνητών και ακαδημαϊκών.
Πηγές
1. politexnikanea.gr, Σεπτέμβριος 11, 2014.
2. επιχειρώ, Σεπτέμβριος 16, 2014.
3. kathimerini.gr, Σεπτέμβριος 18, 2014.
4. enimerosi24.gr, Σεπτέμβριος 24, 2014.
5. tanea.gr, Σεπτέμβριος 25, 2014.
Orange Grove
Στο πλαίσιο της επίσκεψης (Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014) του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκου Δένδια στο Orange Grove, η Geomiso έλαβε επίσημη πρόσκληση και της δόθηκε η δυνατότητα να ενημερώσει τον Υπουργό για το λογισμικό, την πορεία τους και για το πώς οι ελληνικοί θεσμοί συνέδραμαν στην εξέλιξή τους.
Η ομάδα του Geomiso παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ. Ο Παναγιώτης Καρακίτσιος μίλησε για την εξέλιξη που σημείωσε η ομάδα στην Ελλάδα της κρίσης και υπεραμύνθηκε της απόφασής τους να επιμείνουν ελληνικά τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.
Πηγές
1. webtv.antenna.gr, Οκτώβριος 21, 2014.
2. startupper.gr, Οκτώβριος 22, 2014.
3. orangegrove.biz
Pioneers Festival
Η Geomiso συμμετείχε στο Pioneers Festival, ένα από τα κορυφαία πανευρωπαϊκά συνέδρια για τις νέες τεχνολογίες και τις start-ups το Σαββατοκύριακο, 28-29 Μαΐου 2015. Περισσότερες από 1.600 start-ups από 90 χώρες αιτήθηκαν τη συμμετοχή τους, ώστε να συναντήσουν περισσότερους από 400 επενδυτές στο Hofburg Imperial Palace στη Βιέννη (Αυστρία). Από τις συνολικά 7 ομάδες της ελληνικής αποστολής στην Αυστρία, ήταν η Geomiso εκείνη που επελέγη από τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας να συμμετάσχει στον διαγωνισμό pitching. Ο Παναγιώτης Καρακίτσιος παρουσίασε το λογισμικό σε διεθνείς επενδυτές, ενώ έθεσε τα θεμέλια μελλοντικής συνεργασίας με ευρωπαϊκές και αμερικανικές start-ups. Πολύτιμη ήταν η στήριξη της Επικεφαλούς του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Βιέννης, Αγγελικής Σαρρή. Το κόστος συμμετοχής καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας
Πηγές
1. Food Business, Οκτώβριος 22, 2015.
2. ΕΒΕΑ, Οκτώβριος 23, 2015.
Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Πρύτανης ΕΜΠ Ιωάννης Γκόλιας, ο επιστημονικός υπεύθυνος της ΜοΚΕ Ιωάννης Καλογήρου, ο Καθηγητής & Διευθυντής του Εργαστηρίου Αιμοδυναμικής και Καρδιαγγειακής Τεχνολογίας στην Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάννης (EPFL) Νίκος Στεργιόπουλος και ο Διευθυντής στην SΟ Kwadraat Johan Van den Bossche. Ο Παναγιώτης Καρακίτσιος μίλησε για το λογισμικό, την εξέλιξη της Geomiso και το ταξίδι της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Το Geomiso συνάντησε τον κορυφαίο Έλληνα ερευνητή και επιχειρηματία Νίκο Στεργιόπουλο, ο οποίος κατάγεται από τα Φάρσαλα. 
Πηγές
1. ntua.gr, Σεπτέμβριος 25, 2015.
Η Geomiso στην ημερίδα "ΕΡΕΥΝΩ- ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ- ΕΠΙΧΕΙΡΩ Μην αφήνεις την έρευνά σου στο ράφι" 
στο αμφιθέατρο πολυμέσων την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015.
Η Geomiso έλαβε μέρος στην ημερίδα "ΕΡΕΥΝΩ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ - ΕΠΙΧΕΙΡΩ Μην αφήνεις την έρευνά σου στο ράφι", η οποία διοργανώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τα 4 χρόνια λειτουργίας της Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015 στο αμφιθέατρο πολυμέσων (Κεντρική Βιβλιοθήκη). 

Slush 2015

Η Ελένη Μιχαήλ και ο Γιώργος Καραΐσκος συμμετείχαν στο Slush 2015 στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, όπου παρουσίασαν σε ειδικά διαμορφωμένο demo booth το λογισμικό Geomiso σε επενδυτές και startups από κάθε γωνιά της Ευρώπης, αντάλλαξαν ιδέες και τεχνογνωσία και έθεσαν θεμέλια για νέες συνεργασίες. Τα δύο μέλη της ομάδας παρέθεσαν επίσης συνέντευξη στα φινλανδικά ειδησεογραφικά μέσα.
Το registration fee για την είσοδο στο Slush καλύφθηκε από τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας, ενώ ολόκληρο το υπόλοιπο κόστος της αποστολής του Geomiso στη Φινλανδία καλύφθηκε από το Angelopoulos CGIU Fellowship.
Πηγές
1. HSfi. Helsingin Sanomat, Νοέμβριος 12, 2015.

Το Geomiso στην Ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου
του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Ο Παναγιώτης Καρακίτσιος, έπειτα από επίσημη πρόσκληση, παρουσίασε το Geomiso στην ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (6ος όροφος, Αίθουσα Ερμής) τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015. Στην ολομέλεια παρέστησαν γνωστοί επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος Γιάννης Συγγελίδης και ο Β’ Αντιπρόεδρος Παύλος Θωμόγλου.
Ο Παναγιώτης Καρακίτσιος παρουσίασε την πορεία της Geomiso
στην ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ στην αίθουσα Ερμής τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015.
​Restoring Confidence and Navigating for New Trade, Investment and Startups
Το Geomiso επιλέχθηκε τόσο από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών όσο και από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο να λάβει μέρος στο Ελληνο-γερμανικό Business Forum "Restoring Confidence and Navigating for New Trade, Investment and Startups" που διεξήχθη στο Βερολίνο την Τρίτη, 5 Απριλίου 2016. Ο Γιώργος Καραΐσκος και ο Χρήστος Γκρίτζαλης ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις Β2Β συναντήσεις με γερμανικές εταιρείες και την παρουσίαση του λογισμικού σε Γερμανούς επενδυτές. Ολόκληρο το κόστος της αποστολής της Geomiso στη Γερμανία καλύφθηκε από το Angelopoulos CGIU Fellowship.
Πηγές​​
1. Έθνος, Απρίλιος 19, 2016.
2. naftemporiki.gr, Απρίλιος 19, 2016.
3. euro2day.gr, Απρίλιος 19, 2016.

Athens Science Festival

Το Geomiso έλαβε μέρος στο Athens Science Festival 2016, το οποίο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του προγράμματος Αγγελοπούλου και συγκέντρωσε στους χώρους του Innovathens εκατοντάδες νέους επιστήμονες, οι οποίοι συμμετείχαν στα workshops και έστειλαν το καλύτερο μήνυμα για την Ελλάδα του αύριο. 
Το Geomiso workshop πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 στο Innovathens, όπου ο Γιώργος Καραΐσκος και ο Χρήστος Γκρίτζαλης παρουσίασαν στην κατάμεστη διαμορφωμένη αίθουσα τις δυνατότητες του πρωτοποριακού λογισμικού τους. Η ομάδα συμμετείχε επίσης στο event, την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, με ένα διαδραστικό δρώμενο (χρησιμοποίησε marshmallows και μακαρόνια με τα κόκκινα ζαχαρωτά να αντιπροσωπεύουν τα control points και τα μακαρόνια τα πεπερασμένα στοιχεία), εξοικειώνοντας τη μελλοντική γενιά μηχανικών με τη φιλοσοφία του Geomiso. Κέντρισαν με αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον των μικρών συμμετεχόντων και τους ενημέρωσαν για το Geomiso.
Πηγές
1. iefimerida.gr, Απρίλιος 6, 2016.
2. newpost.gr, Απρίλιος 6, 2016.
3. Athens Science Festival, Απρίλιος 7, 2016.

Eτήσια Γενική Συνέλευση του
Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών

Η Geomiso έλαβε επίσημη πρόσκληση να παραστεί στην εκδήλωση για την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 στις 18:00. Πολλές εξέχουσες προσωπικότητες παρέστησαν στην εκδήλωση και παρακολoύθησαν την ομιλία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα.
Στο ισόγειο υπήρχαν πάνελ με φωτογραφίες και περιγραφή των 20 φιναλίστ του Τρίτου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας, μία κοινή πρωτοβουλία της Eurobank και του ΣΕΒ, με αποτέλεσμα να δοθεί η δυνατότητα στους προσκεκλημένους να ενημερωθούν για την καινοτομία του Geomiso και τη νέα τεχνολογία υπολογιστικής μηχανικής που λανσάρει.
Πηγές
1. ΣΕΒ, Ιούνιος 8, 2016.

Εκδήλωση για την Προώθηση
της Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Η Geomiso ήταν μία από τις δύο start-ups που έλαβαν επίσημη πρόσκληση να παρουσιάσουν το έργο και τα επιτεύγματά τους στην "Εκδήλωση για την Προώθηση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας", μία κοινή πρωτοβουλία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Δήμου Κηφισιάς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Κηφισιάς (Βίλα Κώστα, Νέα Ερυθραία), τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 στις 20:00. Ακολούθησε δεξίωση. 
Πηγές
1. ΒΟΡΕΙΝΗ, Ιούλιος 5, 2016.
2. Ζούγκλ@, Ιούλιος 6, 2016.
Εκδήλωση για την Προώθηση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.
Πολιτιστικό κέντρο Κηφισιάς, Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016.

Βραδιά του Ερευνητή 2016

Η Geomiso συμμετείχε στην εκδήλωση για τη Βραδιά του Ερευνητή 2016, η οποία διοργανώθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 στο κτίριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων. Ο Χρήστος Γκρίτζαλης και ο Γιώργος Καραΐσκος παρουσίασαν κάποιες εφαρμογές του λογισμικού Geomiso σε ευρύ κοινό μαθητών, εκπαιδευτικών, φοιτητών, ερευνητών και ακαδημαϊκών.
Πηγές
1. ec.europa.eu, Ιούνιος 2016.
2. civil.ntua.gr, Οκτώβριος 2, 2016.

​​​Προβολή

​ΕΡΤ1
Ο Παναγιώτης Καρακίτσιος και ο επιχειρηματικός μέντορας της Geomiso Χάρης Λαμπρόπουλος, προσκεκλημένοι στην εκπομπή των Φάνη Παπαθανασίου και Μάριον Μιχελιδάκη στην ΕΡΤ1 την Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 (11:45-12:00), μίλησαν για το λογισμικό και για το πώς οι ελληνικοί θεσμοί αγκάλιασαν το project τόσο ως προς την ερευνητική όσο και ως προς την επιχειρηματική του διάσταση.
Αθήνα 9.84
Ο Παναγιώτης Καρακίτσιος μίλησε για το Geomiso και τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα της κρίσης στη ραδιοφωνική εκπομπή "Τρόικα" του Αθήνα 9.84 το Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015 (13:25-13:35).
Αθήνα 9.84
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης προσκάλεσε τον Παναγιώτη Καρακίτσιο στην εκπομπή του ''Ραντεβού με τον Δήμαρχο" στον Αθήνα 9.84 την Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015.
Πρωινός 105.3
Ο Παναγιώτης Καρακίτσιος μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή "Πρωινός 105.3" και την Ελένη Νιζάμη για το Geomiso, τη νεανική επιχειρηματικότητα και τις ευκαιρίες στην Ελλάδα της κρίσης την Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016.
ΕΡΤ  101.2 (Δίκτυο Θεσσαλίας)
Ο Παναγιώτης Καρακίτσιος στη ραδιοφωνική εκπομπή "Θεσσαλικό Περισκόπιο" της ΕΡΤ 101.2 (Δίκτυο Θεσσαλίας) την Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016 (12:45-13:00).
ΣΚΑΪ

Ο Παναγιώτης Καρακίτσιος και ο Γιώργος Καραΐσκος, προσκεκλημένοι στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Πρώτη γραμμή" των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, μίλησαν για την παγκόμια καινοτομία του λογισμικού Geomiso, καθώς και για τα οφέλη από τη συμμετοχή τους στον Τρίτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας "Η Ελλάδα Καινοτομεί" την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016.​